jlundborg.blogg.se

2014-09-24
06:09:00

Living the dream

Lååååång morgon i stallet idag, men nu är vi äntligen klara och jag är ensam hemma med djuren och en STOR kopp kaffe. Mums! Emma och Bryce är på väg till Bendigo med Knuckles och Barney som ska tävla. Hoppas verkligen att det går bra idag!! 

De senaste dagarna har varit helt fantastiska med sol, klarblå himmel och runt 25 grader varmt. Allt har flytit på som bara den i stallet och Bryce fortsätter upprepa sina fraser om hur nöjd han är med oss; "You two are good workers!", "It's a pleasure to have you here!", "You're going good, girl.", "I love to have you two here" osv... Känns bra att han trivs med oss och vet att han kan lita på oss nu. Mina massagekunskaper har även kommit till användning! Nu är det inte bara hästarnas ben som masseras med aloevera varje dag... Jag och Emma får turas om att smörja in hans brutna revben med aloevere-gelen på morgonen efter att han har ridit de starkaste hästarna. "This is probably the only boss you ever have to do this to". Haha
 
Jag och Emma har börjat inse hur underbart vi har det och båda fullkomligt älskar livet här! Jag menar, 6-7 dagar i veckan får vi galoppera vältränade fullblod i morgonsolen på en toppenbra galoppbana med havsutsikt. Hur härligt låter inte det? Vi får ta bilen in till älskade Torquay och kan göra precis vad vi vill när vi är lediga. Vi jobbar hårt måndag till lördag och på lördag kväll brukar vi gå ut i Torquay och dricka drinkar, dansa och träffa folk. "You girls work hard. Go and have some fun, you deserve it. Don't worry about work tomorrow", brukar Bryce säga varje lördag. Så det är väl bara att göra som han säger! (Vi kommer bli stammisar på Torquay Pub... Men vad gör det?) Hittills har vi haft det jätteroligt varje helg! Det bästa med Torquay är att människorna är så trevliga. Här pratar man med alla fast man inte har träffats förut och man är mycket öppnare än vad man är i Sverige. Åldern spelar ingen roll och ingen ser ner på någon annan. Bättre stämning helt enkelt! I love it. 
 
Igår tog jag en 12 km lång powerwalk längs stranden in till centrum i Torquay och sedan hem igen. Kvällen igår var riktigt härlig! Jag och Emma fodrade hästarna i shorts och linne medan Bryce skodde Barney. (Ja, han är även hovslagare! :D) När han var klar tog han ut varsin öl ur stallkylen och gav till oss medan vi jobbade. Han sjöng, solen sken och alla var på toppenhumör. "Look at her, she's a real aussiegirl", hade han sagt till Emma och skrattat när jag ledde ut Barney i solnedgången med min Carlton Draught i ena handen och hästen i den andra. This is life, tänkte jag och njöt nästan av min kalla öl som visserligen smakade skit. Men vad gjorde det? It's just awesome! Efter det hade vi barbeque med Peter och Moreene, två kompisar till Bryce. Helt underbara människor! Jag, Emma och Moreene grillade rumpstek och lammköttbullar medan Bryce och Peter fixade med massa pappersarbete om hästarna. Det blev supergott! 
 
Första gången jag grillade lamm i ett garage!
 
Powerwalk längs stranden
 
 
 
Blue
 
 
Kvällspromenad i måndags med Peggy på banan
 
 
 
Jag och Leo solar 
 
 
Och Jim-Jim 
 
Pensionärerna fick sina täcken avtagna i söndags
 
Emma kliar bort vinterpäls. Sköööönt!
 
Nu ska jag fortsätta njuta av mitt kaffe och lyssna på George Ezra. Sedan blir det tvättning och storstädning av mitt rum. Hittade en insekt/spindel med jättelång kropp idag när jag vaknade och så var det en massa mygg i rummet. Sprayade hela rummet med något "control system" och stängde igen det medan vi var i stallet. Hoppas alla äckeldjur är borta nu! 
 
See ya!